azok a boldog szép napok

azt mondják minden vég egyben egy kezdet is…

furcsa párhuzamra lettem figyelmes. a szomorú események (pl. temetés) és a vidám események (pl. keresztelő) közöttire. teszem azt mindkettőre készülünk, szépen megmosakodunk, megigazítjuk a frizuránkat, parfüm, stb., izgalommal a gyomrunkban komoly arckifejezést és szép ruhát öltünk.

egyetlen különbség talán az, hogy a jó dolgok, a kellemes események érezhetően magukban hordozzák a még jobb esélyét, ami lényegében az izgalom tárgya, addig a rossz dolgokat hajlamosak vagyunk nem dramatizálni, mondhatnám azt is, hogy sokkal objektívebben tudunk rá készülni. nyilvánvalóan mindkét esetben sülhetnek el jól és rosszul is a dolgok és ennek tükrében a fenti sorok merő spekulációnak tűnnek, de azért mégis csak furcsa a párhuzam a kettő között. valahogy azt az érzetet kelti, hogy a két dolgot csak egy könnyű fátyol választja el egymástól. a jó dolgok rosszá válhatnak és rosszak jóra. nincs értelme különösebb jelentőséget tulajdonítani neki, hogy kis erőlködéssel, nézőpont facsarással megláthatjuk egyiket a másikban és másikat az egyikben.

ying és yang örökös körforgása az életáram sodrában.

ying-es-yang1.jpg

békét a szívekbe.

Reklámok

3 hozzászólás to “azok a boldog szép napok”

  1. hm, tartalmas bejegyzés, én is fontolghattam hasonlót épp mostanság. Azt hiszem az alapvető recept az, hogy nincs recept.És hosszútávon valóban rugalmassá kell tennünk magunkat a változásokkal szemben..

  2. kicsit azért ilyesztő is, nem?

  3. szia :)))
    ez nagyon jó bejegyzés. rátapintottaál a lényegre, asszem. ha meg már rátapintottál, akkor nincs mitől ijedezni, inkább annak kéne, aki még nem.
    hali,
    edóbanda 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: