jazz my love.

milyen jó vagy te, aki ha el is tévelygek tőled utána hozzád mindig visszajöhetek és újra és újra meg tudsz lepni és változtatni.

mikor egyik ismerősöm elhívott a jazz fesztivál zárónapjára, mely furcsa mód hétfőre esett még nem számítottam semmi különösre. egy unalmas munkanap kellemes befejezésének ígérkezett, mely a régi fesztiválok ízéből remélhetőleg visszaad valamit.

késve érkeztünk és meglepetten tapasztaltam, hogy a színpadon nincs csak egy zongora, az is kopott, nem a konzis Steinway, meg egy pofa, érdekes narancs ingben.

már az első futamok a székbe szegeztek, olyan elemi erővel és olyan ősi durvasággal nyúlt a sokszor halott művekhez, a kellemes azaz inkább kényelmes élmény helyet megrázót hagyva maga után. a terem piszmogni sem tudott, mindenki egyenes háttal és a meglepetéstől pislogva hagyta magát bevezetni abba a vízióba, melyet a fekete fehér fogű szörnyeteg épített fel ezzel a taggal, aki transzba esve kereste ujjaival az utat a dallamok és a világok között. az izzadságcseppek besötétitették az ingét, nekem pedig az érzékeim keresték a menekülési utat, csak nem tudtam még eldöntei azt, hogy -tól, vagy -ba. egyedi élmény volt. pervez báj.

jacky terrason

 

nem haladhatok el szó nélkül a következő előadó mellett sem, aki felnőttt a feladathoz és először Teodora Enache közreműködésével, majd pedig egyedül is segített abban, hogy az előző élmény lezárása zökkenőmentes legyen.

ő volt Emy Dragoi. így is lehet- 

 

Reklámok

2 hozzászólás to “jazz my love.”

  1. ez finom volt! mint egy forró csoki
    a tengerparton, vihar előtt 🙂

  2. megrázó volt, nem is tudtam róla írni pár hétig, mert túl drámai lett volna.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: